RALLY COACHING @ ARAD RALLY

RALLY COACHING @ ARAD RALLY

Category : News

Desi atunci cand esti pilot ti-e foarte greu sa “rezisti” pe scaunul din dreapta intr-o masina de curse, mai sunt cazuri in care tre sa accepti provocarea, sa strangi din dinti si sa-ti iei in serios treaba. “Treaba” se refera la dictare evident, dar in afara de asta mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa ai grija atunci cand esti angrenat intr-un program de rallycoaching ca si copilot. E cu atat mai greu pentru ca in afara de a dicta, trebuie sa urmaresti comenzile si manevrele pe care le aplica pilotul pe proba speciala. In programul de rallycoaching ne ocupam de multe, de la pregatirea cursei, pana la strategii de abordare si sfarturi legate de setarile masinii.

La raliul Aradului, editia 2016, am fost alaturi de absolventul cursurilor de pilotaj by Vali Porcisteanu, Gheorghe Alexandru. Obiectivul a fost sa parcurgem cat mai multi km de proba speciala din care Alex sa inteleaga cat mai multe. Pentru a vedea unde-si spune cuvantul experienta de ani de zile, pe probele din prima zi, Alex a stat pe locul din dreapta cu scopul de a acumula cat mai multe informatii. Ziua secunda i-a fost dedicata in totalitate, volanul fiind in mainile sale pe parcursul a multi km de probe speciale, trasee dificile care au fost pline de capcane si de zone cu aderenta extrem de scazuta.

Finalul cursei ne-a gasit cu zambetul pe buze si cu obiectivul indeplinit. Orice km parcurs in regim de concurs ajuta la acumularea de experienta si pentru Alex, Raliul Aradului a fost a 2a sa cursa pe macadam. Vom continua programul de rally rent & coaching pe parcursul anului si alaturi de alti piloti, atat in campionatul national de raliuri dar si in cel de slalom paralel si viteza in coasta.

StartFestivEdit-17