Cu juniorii la atac!

Cu juniorii la atac!

Category : News

Deși prima etapă din Campionatul Național de Slalom Paralel era programată undeva in primăvară, data de 30 Iulie a fost ziua de întâlnire pentru pasionații de motorsport în celebra “groapa” de la Sibiu.

Pentru mine, acest loc este unul care-mi amintește de momente unice, dar si momente de tristețe și dezamăgire. Daca încep cu amintirile pozitive, nu pot sa nu pomenesc de celebrul “Colin McRae Flat Out Trophy” câștigat cu ocazia Raliului Sibiului ERC 2013, dar si cel mai bun timp al Superspecialei “împărțit” in 2012 cu Andreas Mikkelsen. Dacă vorbim acum de necazuri, așa cum mulți piloți și-au încheiat evoluțiile pe plafon în “groapă”, bineînțeles că nu aveam cum să lipsesc și eu de pe această listă. Așadar, un loc “special”, pe care nu-l mai revăzusem de mulți ani și eram nerăbdător să-l vizitez.

Cu ocazia primei etape de Slalom, urma să am rolul de “rally coach” și nu de concurent. Doi dintre juniorii care au absolvit școala de pilotaj Vali Porcisteanu, s-au înscris la acest prim eveniment din 2016 și urma să concureze cu Dacia Logan pusă la dispozitie de Clubul Sportiv Vallino Rally Team.

Acești doi reprezentanți ai clubului au beneficiat de programul Rally Rent & Coaching dezvoltat de Vali Porcișteanu, atât în campionatul de Raliuri, Viteza în Coastă sau Slalom Paralel. Dacă pentru Costi Tudose macadamul nu era tocmai o necunoscută, Cristi Sugar a facut cunoștintă cu cea mai spectaculoasa suprafață de rulare cu ocazia primei etape de Slalom Paralel din 2016.

Dupa fiecare tură parcursă cei doi au crescut ritmul, s-au acomodat cu traseul și cu mașina, au acumulat informațiile furnizate de mine de pe scaunul din dreapta și au început să dea jos secunde bune.

Senzațiile trăite alături de ei m-au dus cu gândul la experiențele trăite alături de Octi Tîrnovean in 2009, sau lupta aprigă cu Raul Badiu la Sibiu Rally Show în 2010. Acești juniori au un tupeu fantastic, sunt talentați și cu susținrea necesară vor ajunge departe. Nu mai e nevoie să spun că majoritatea piloților “născuți în groapa” au confirmat și au demonstrat că talentul și determinarea îi pot duce acolo unde visează și unde le e locul, adică în fruntea clasamentelor. Prima etapă din acest sezon s-a încheiat cu bine și cu ropote de aplauze la festivitatea de premiere, unde Costi si Cristi au ocupat locuri pe podium.

Vali Porcișteanu

slalom_paralel_2slalom_paralel