Test BMW X4 @ Raliul Harghitei

Test BMW X4 @ Raliul Harghitei

Category : News

De cele mai multe ori testele desfasurate in cadrul emisiunii LaVolan se desfasoara pe strada, sau in diferite zone/spatii private. Raliul Harghitei a reprezentat o noutate in acest sens, probele speciale programate pentru aceasta cursa fiind “traseul” ideal pentru testarea modelului BMW X4 x35d. Cele doua zile de concurs si 130km de probe speciale (parcurse in calitate de deschizator) au reprezentat supunerea la mai multe “teste”, unele dintre ele fiind potrivite mai mult pentru automobilele de competitie.
Chiar daca ritmul nu a fost unul apropiat de cel competitional, modelul X4 a rulat cu viteze de peste 150km/h, in zone unde autoturismele “de strada” se deplaseaza in trafic deschis cu maxim 60-70km/h.

Viraje abordate la limita aderentei, franari foarte tarzii, regim de turatie ridicat pentru multe minute, au ajutat sa iasa la suprafata calitatile sportive ale acestei masini. Feelingul si precizia transmise prin coloana de directie catre volan, au facut ca totul sa para relaxant, controlabil si fara niciun fel de emotie pe parcursul probelor speciale.

Aceasta experienta imi va ramane mult timp in memorie si abia astept ocazii similare pentru a putea testa un automobil in adevaratul sens al cuvantului.

Vali Porcișteanu

rhg16_1678 rhg16_2967