Podium pentru toate echipajele DTO Tellur Rally Team

Podium pentru toate echipajele DTO Tellur Rally Team

Category : News

Ploaia de cupe vine de la Cluj era definiția prestației echipei DTO Tellur RT în ediția trecută a întrecerii. Istoria s-a repetat și în această stagiune, toate echipajele înscrise de echipă în Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford urcând pe podium.

DTO Tellur RT a confirmat și la Transilvania Rally 2018, a doua etapă a CNRD și runda de debut din Tour European Rally 2018, prestația bună din startul de sezon. Chiar și în contextul în care abordează această ediție a întrecerii interne cu o nouă alcătuire și cu un alt material de concurs pentru toți concurenții, unul care presupune și o perioadă de acomodare treptată și acumulări, la Cluj toate echipajele au izbutit să urce pe podiumul de premiere. Un rezultat în ton cu obiectivele propuse pentru această întrecere.

Vali Porcișteanu și Dan Dobre au sosit încrezători la Cluj după ce izbutiseră să-și continue acomodarea pe asfalt cu noua lor mașină, Skoda Fabia R5, cu prilejul etapei de viteză în coastă de la Râșnov. Și-au propus pentru această etapă să crească ritmul și să repete performanța de la Brașov, unde urcaseră pe locul 3 în ierarhia absolută și la Clasa 2. Lucru pe care l-au realizat după o zi secundă în care au reușit să recupereze 8 poziții!

Vali și Dan au avut un start cu emoții. Pe primii kilometri ai raliului mașina a ”întrerupt” din pricina unei probleme la partea de alimentare. Au abordat proba Beliș cu un ritm care indica circumspecție, cu atât mai mult cu cât s-a derulat pe asfalt umed, iar pe Tarnița, pe lângă faptul că până la jumătatea probei au persistat acele probleme tehnice, au avut parte de o pană și au fost nevoiți săoprească pentru a schimba roata. ”A fost o zi în care nu am putut să mergem așa cum ne doream. Am pierdut în jur de 5 minute, eram pe locul 11, dar, seara, împreună cu Dan, ne-am propus ca în ziua secundă să ridicăm substanțial ritmul și să recuperăm cât mai multe poziții. Și am reușit. Nu am mai avut bătăi de cap din motive tehnice, le-am evitat pe cele care puteau pune în pericol integritatea pneurilor, am forțat acolo unde era posibil și am încheiat raliul la fel ca la Brașov, cu podium la general și Clasă”, radiografiază Vali întrecerea de la Cluj. Una în care a izbutit să ocupe și locul 4 în clasamentul FIA TER (întrecere câștigată de același Giandomenico Basso), cu unul mai sus decât la ediția de anul trecut.

Cristi Dolofan și Mihai Sandu au luat startul la Clasa 3 cu noua lor mașină, Mitsubishi Lancer Evo IX, cea cu care Porcișteanu câștiga anul trecut la Cluj întrecerea vehiculelor de producție din TER. I-a repetat performanța, s-a impus la Clasa 3 în CNRD și a ocupat locul 8 în ierarhia FIA din întrecerea națională. ”Locul 2 de la Brașov și acumulările de la Râșnov ne dădeau dreptul să ne prezentăm încrezători la Cluj. Am avut însă mari emoții înaintea startului. Pe drumul spre prima tură de shakedown a cedat cutia. Băieții din echipa de asistență au fost însă exemplari. Au demontat rapid tot, au remediat problema. Am mai avut timp chiar și să facem o trecere la shakedown, iar mașina era în condiții optime înaintea primei speciale de vineri. Nu ne-am asumat riscuri inutile, pentru că este clar că mai avem nevoie de timp pentru a folosi la nivel maxim mașina cu tracțiune integrală, dar am avut un ritm bun, în creștere, și am izbutit iată o premieră, să câștigăm această Clasă extrem de importantă”,spune Cristi.

Raul Badiu a repetat performanța de la Brașov, obținând o nouă dublă la Clasa 9 și în Cupa Suzuki. În plus, de această dată s-a impus și în competiția mașinilor cu două roți motrice, în care ocupase locul 2 în runda de debut a CNRD, și a terminat pe locul 9 în ierarhia generală, acumulând 2 puncte. Eugen Căragui și Ramona Rusu cei care au început primul lor sezon de CNRD cu rezultate notabile, au bifat și ei la Cluj prezențe pe podium. Căragui, cu un ritm în creștere și o gestionare corectă a pneurilor, a fost al treilea în ierarhia debutanților și pe locul 2 în cea similară din Cupa Dacia. În întrecerea din urmă a fost urmat de Ramona Rusu, cea care a avut ceva emoții din cauza unor probleme tehnice fix înaintea startul întrecerii, dar a probat un progres evident probă după probă. În fine, la Clasa 11 (Gr.H), Bogdan și Delia Năstase au avut parte de un raliu în care au fost nevoiți să se confrunte cu o serie de probleme tehnice la motorul mașinii, care a răspsuns conform parametrilor doar pe PS Tarnița și Florești. În acest context, evident, locul secund la Clasă pe care l-au obținut la final este cu atât mai notabil. Rezultatele amintite le-au permis celor de la DTO Tellur Rally Team să ocupe poziția secundă în clasamentul echipelor, cu un total de 80 de puncte, cu doar 9 mai puțin decât ale primei clasate.

Așadar, rezultate notabile pentru DTO Tellur Rally Team la o ediție istorică a competiției de la Cluj, la start aliniindu-se peste 100 de echipaje. Și, evident, motive de a privi cu încredere către următoarea etapă din CNRD, prima pe macadam, Raliul Aradului KIA, programată pe 25 și 26 mai. Întrecerea va conta și ca etapă în FIA ERT Championship și FIA Balkan Rally Trophy.

Pe lângă deja clasicii Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems) și YatoShop.ro, în sezonul 2018 echipa se mai bucură de susținerea partenerilor Ion Moș, lanțul de farmacii Catena și Mobil 1 prin Lubexpert.