Ultima reprezentație pe macadam pentru DTO Tellur Rally Team

Ultima reprezentație pe macadam pentru DTO Tellur Rally Team

Category : News

2011, anul în care Vali Porcișteanu obținea titlul de campion național absolut, reprezintă și momentul primei sale experiențe în calitate de elev al lui Jarkko Miettinen. ”Simțeam că sunt pregătit pentru cea mai bună performanță a carierei, dar și că aveam nevoie de reglaje fine. Am luat decizia de a merge în Finlanda, la cursurile școlii lui Jarkko, și a fost o decizie de bun augur”, rememorează Vali.

O decizie similară a luat și în perioada de pauză competițională de după Raliul Perla Harghitei. ”Sigur, am folosit vacanța și pentru a petrece timp cu soția și fetița mea, dar nu puteam neglija nici cealaltă mare iubire a mea, raliurile. Și am hotărât să-l contactez pe Jarkko pentru o nouă sesiune de pregătire. Am reușit să ne acomodăm cu noua noastră mașină, am crescut constant ritmul, dar și-acum am simțit că ne-ar ajuta sfaturile sale menite să ne ofere acel reglaj fin în ale pilotajului pentru a crește viteza. Și, mărturisesc, simt că a fost o decizie bună”, a spus Vali după Shakedown. O sesiune pe care a încheiat-o la o zecime de rivalul său în lupta pentru titlul național, Simone Tempestini.

Competiția propriu-zisă debutează vineri dimineață, atunci când Vali și Dan Dobre își propun să meargă pe aceeași filosofie cu care au abordat partea finală a etapei precedente din Harghita, Maximum Attack. ”Avem nevoie de victorie pentru a păstra deschisă lupta pentru titlul național absolut și vom forța obținerea sa. Un al doilea obiectiv este un scratch pe Superspeciala Râpa Galbenă. Am spus-o mereu, este cea mai frumoasă probă de gen din campionat, și chiar dacă este într-o altă configurație, și-a păstrat acest statut. Or, știți deja, Superspecialele au devenit o specialitate a mea și sper să demonstrez acest lucru cu un nou timp de referință în seara zilei de vineri”, a concluzionat Vali.

La Clasa 3, Cristian Dolofan si Mihai Sandu vin după succesul din Harghita, și evident au un moral extrem de bun. „A fost un succes important pentru moral, după problemele din rundele de la mijlocul sezonului. Mai mult, am acumulat puncte importante în demersul nostru de a obține prima poziție la Clasă, iar acum ne propunem să continuăm pe aceeași linie. Macadamul îmi place foarte mult, la fel pot spune și despre probele de aici, astfel că ne dorim o întrecere fără probleme, astfel încât să putem forța un nou succes”, a declarat Cristi.

Raul Badiu sosește la Cotnari Rally Iași- Centenar 2018 cu perspectiva de a încheia conturile din punct de vedere matematic în toate întrecerile la care participă. Este vorba despre competiția mașinilor cu două roți motrice, Clasa 9 și Cupa Suzuki. ”Evident, dorim să ne continuăm evoluțiile în același ritm pe care l-am reușit și până acum și să ne acontăm titlurile în întrecerile în care suntem implicați. Mergem ca de fiecare dată la victorie, pentru că ne dorim să punem umărul și la o clasare cât mai bună a echipei. În plus, acesta este ultimul test înainte de debutul nostru în WRC”, a declarat Badiu.

Și Bogdan Năstase, alături de care revine Delia Năstase, abordează cu optimism întrecerea de la Iași. ”Îmi place macadamul și sper să aduc cât mai multe puncte echipei. Cu siguranță, duelul cu Sebi Barbu, care are drept miza și titlul la Clasa 11, va reprezenta unul dintre punctele de atracție ale întrecerii din acest weekend”, a spus Bogdan.

Eugen Cărăgui și Ramona Rusu se aliniază la startul întrecerii propunându-și să-și continue procesul de dezvoltare al abilităților în competițiile pe macadam. Cărăgui vine după succesul obținut în Harghita, în întrecerea debutanților din Cupa Dacia, și are drept obiectiv repetarea performanței, dar și o clasare cât mai bună în întrecerea debutanților din CNRD, în care în momentul de față ocupă poziția secundă.

Întrecerea de la Iași, etapa a șasea a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, se desfășoară vineri și sâmbătă și propune 11 probe speciale cu o lungime totală de 132, 15 km.

În sezonul 2018 echipa se bucură de susținerea partenerilor: Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems) Ion Moș, lanțul de farmacii Catena, Mobil 1 prin Lubexpert și YATOshop.ro.