Vali Porcișteanu: ”Mai sus de locul 2, este doar locul 1! Ne dorim un nou titlu de campioni”

Vali Porcișteanu: ”Mai sus de locul 2, este doar locul 1! Ne dorim un nou titlu de campioni”

Category : News

Vali Porcișteanu abia așteaptă startul noului campionat, mai ales că etapa de debut se va consemna la Raliul Argeșului, între 2 și 4 mai. Alături de Dan Dobre, Vali va alerga cu un Citroen C3 R5 și au un singur obiectiv: titlul de campioni!

Rep: După aproape un deceniu de absență de pe harta motosportului, Raliul Argeșului revine anul acesta, între 2 și 4 mai. Cum ai primit vestea reintroducerii etapei de la Argeș în Campionatul Național de Raliuri?

Vali Porcișteanu: M-am bucurat foarte tare! În această zonă s-a creat o adevărată tradiție a acestui sport și era mare păcat să nu avem în campionat un raliu aici, în Argeș!

Rep: Ce amintiri ai de la competițiile desfășurate în Argeș la care ai participat? 

Vali Porcișteanu: Cea mai importantă amintire este prima etapă de debut din carieră, Raliul Argeșului 2003, cu Dacia Nova! Chiar dacă am luat startul în calitate de Forlighter atunci, a fost una din cele mai importante curse pentru noi, fiind primul nostru raliu desfășurat în fața susținătorilor locali. A fost o cursă cu multe probleme, dar care ne-a rămas în amintire cu fiecare clipă de bucurie și fiecare moment dificil petrecut atunci. Mai târziu, am luat startul și în edițiile din 2005, 2006 și 2007 (tot pe macadam) cu micuțul Citroen Saxo și ne-am bucurat de superbele trasee din jurul localităților Câmpulung și Pitești. Ultima ediție pe macadam a fost în 2009, parcursă atunci cu un Mitsubishi Lancer Evo 9. Transfăgărășanul argeșan, de la barajul Vidraru și până la Capra a fost parcurs ultima dată în 2010. A trecut mult timp de atunci și abia aștept să parcurg din nou secțiunile tehnice și solicitante și în acest sezon. 

Rep: Care sunt așteptările echipajului vostru de la această etapă a Campionatului? 

Vali Porcișteanu: Luăm startul în acest an cu o mașină complet nouă. Este vorba de un Citroen C3 R5, cu care am parcurs deja câțiva kilometri de teste și pare că ne-am împrietenit destul de repede. Sper și-mi doresc să fiu cât se poate de rapid cu ea, începând chiar cu prima etapă, raliul de casă, unde, evident, ne dorim un rezultat cât mai bun. În același timp sunt conștient și realist și împreună cu Dan vom avea un ritm care să ne ferească de riscuri inutile. Campionatul este lung și în vederea unui rezultat bun la final de sezon, avem nevoie și de constanță, nu doar de viteză.

Rep: Anul trecut, ați încheiat campionatul ca vicecampioni. Care este obiectul echipajului vostru pentru 2019? 

Vali Porcișteanu: Mai sus de locul 2, este doar locul 1. Evident că ne dorim un nou titlu de campioni. Din punct de vedere tehnic și nu numai, avem toate premisele pentru a putea atinge acest obiectiv. Mai rămâne ca eu și Dan să găsim viteza și ritmul necesar pentru a ajunge în vârful clasamentului. Avem nevoie de cât mai mulți kilometri competitivi la bordul noii mașini, pentru a avea încredere deplină în ea, pentru a găsi setările optime și pentru a putea fi foarte rapizi în toate condițiile și pe orice suprafață. 

Rep: Ce mesaj are echipajul vostru pentru pubicul argeșean, împătimit al motorsportului?

Vali Porcișteanu: Abia aștept să ne vedem cu toții în Pitești, în centru, la startul festiv și parcul de service, dar mai ales pe superspecială. În ziua secundă îmi doresc să văd virajele de pe Transfăgărășan pline de spectatori așa cum mi-au rămas în minte cu imaginile din 2010.