DTO Rally Team luptă în Raliul Aradului pentru reeditarea victoriei din 2018

DTO Rally Team luptă în Raliul Aradului pentru reeditarea victoriei din 2018

Category : News

Cu o primă etapă desfășurată pe teren propriu, în fața fanilor argeșeni, campania din Campionatul Național de Raliuri continuă pentru DTO Rally Team cu un raliu de macadam, care va avea loc în acest weekend. Raliul Aradului se află la a 11a ediție și are loc pe drumurile de pământ din județul din vestul țării, fiind locul unde gruparea a obținut prima victorie în clasamentul echipelor, în 2018, dar și competiția unde Valentin Porcișteanu și Dan Dobre s-au impus pentru prima dată de la revenire.

Raliul Aradului 2019 se bazează pe un format foarte similar cu cel din sezonul trecut, diferențele dintre cele două ediții fiind minore. Competiția programează 9 probe speciale diversificate, care vor pune la încercare mașinile de concurs și echipajele din toate punctele de vedere, strategia urmând a fi unul din principalele elemente care vor face diferența. A doua etapă CNR 2019 va debuta astăzi cu startul festiv din centrul Aradului, scena din fața Primăriei urmând a găzdui prezentarea echipajelor în fața fanilor locali.

Vineri dimineață are loc shakedown-ul, locul de încălzire pentru echipaje, urmând ca prima zi competițională să poarte concurenții pe 4 speciale: două treceri pe rapida și spectaculoasa ”Frumușeni”, una pe tehnica ”Șiștarovăț”, ca mai apoi pe superspeciala desfășurată pe principalul bulevard din Arad spectatorii să aplaude evoluția favoriților. Sâmbătă, acțiunea se mută pe ”Conop” și ”Nadăș”, cea de-a doua specială fiind ”regina” raliului, cu aproape 22 de kilometri cronometrați care conțin o multitudine de secțiuni diverse. 

După locul secund în clasamentul echipelor la Raliul Argeșului, DTO Rally Team pornește în prima cursă de macadam a sezonului cu speranțe și obiective înalte. Cele cinci echipaje din componența echipei sunt conștiente că este important ca ritmul pe probele speciale să fie unul rapid și că lupta pentru podiumuri va fi strânsă. La fel ca la etapa de ”casă”, echipa va fi reprezentată de Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Citroen C3R5) și Cristian Dolofan & Mihai Sandu (Peugeot 208R5) în clasamentul general și cel al clasei RC2, de Bogdan Năstase și Delia Năstase (Mitsubishi Lancer EVO VII) în cadrul clasei 11, de Eugen Cărăgui și Robert Fus (Peugeot 208 R2) în cadrul clasei RC4 și de mezinii Cristi Șugar și Vlad Colceriu (Dacia Sandero) în Cupa Dacia. 

Pentru Vali Porcișteanu și Dan Dobre, Raliul Aradului va fi prima cursă pe macadam cu noul Citroen C3 R5, echipajul participând la o sesiune de teste înaintea competiției în vederea acomodării cu comportamentul și setările mașinii. ”Raliul Aradului este o cursă care ne e pe plac, după ce anul trecut și în 2011 ne-am impus, simțindu-ne bine pe probele de aici încă de la prima participare, din 2009. Cunoaștem foarte bine drumurile, dar la recunoașteri am fost surprinși de noroiul găsit pe probele speciale. Este clar că va fi o cursă dificilă, cu o suprafață alunecoasă, în care va fi important să gestionăm eventualele surprize de pe probe. O să încercăm să avem un ritm alert încă de la start, dar cu aceeași strategie ca la Pitești – să nu riscăm inutil. După sesiunea de teste efectuată zilele trecute, prima impresie e bună, chiar dacă mi-ar fi plăcut să parcurgem mai multe tipuri de drumuri, în mai multe condiții. Sperăm să fie, ca de obicei, mulți spectatori pe margine și-i invităm la spectacolul de pe probe!”a spus Valentin Porcișteanu

Pentru Cristi Dolofan și Mihai Sandu, Raliul Aradului reprezintă prima cursă de macadam cu un model R5, scopul echipajului la cea de-a doua etapă din 2019 fiind acumularea de kilometri prețioși și de experiență. ”Chiar dacă nu avem un obiectiv clar stabilit pentru Arad, ne dorim o clasare cât mai în frunte, astfel încât să aducem puncte importante pentru echipă. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să avem un ritm bun pe probe, să fim rapizi și să ne acomodăm repede. La testele efectuate înaintea cursei ne-am simțit foarte bine în mașina de curse și vom porni cu încredere în Raliul Aradului”a spus Cristi Dolofanîn timpul recunoașterilor pentru etapa de macadam. 

După ce la Raliul Argeșului au abandonat când se aflau în lupta pentru victorie în cadrul clasei 11, Bogdan și Delia Năstase iau startul în Raliul Aradului cu dorința revanșei. Echipajul se simte excelent pe macadam la bordul Mitsubishi-ului Lancer EVO VII și va ataca din nou primul loc al categoriei, anul trecut reușind locul secund în etapa de macadam din Arad. 

Eugen Cărăgui și Robert Fus au avut un ritm excelent la etapa de debut a sezonului, acolo unde au încheiat pe locul secund în cadrul clasei RC4. Chiar dacă se află la prima cursă cu Peugeot-ul 208 R2 pe macadam, echipajul va lupta pentru o nouă clasare în frunte, podiumul fiind obiectivul celor doi în Raliul Aradului. 

Cel mai tânăr echipaj al echipei, format din Cristi Șugar și Vlad Colceriu, ia startul în primul raliu de macadam din 2019 cu încredere după victoria din Cupa Dacia de la Raliul Argeșului. Cristi și Vlad au dat dovadă de maturitate și, cu o strategie excelentă, au obținut maximul pe asfaltul piteștean, trecerea pe macadam de la Arad fiindu-le pe plac, știind preferința tânărului pilot pentru această suprafață. Chiar dacă lupta în cupa monomarcă va fi strânsă, echipajul va da totul pe cele 9 probe speciale pentru a obține o nouă clasare excelentă. ”Revenim pe suprafața noastră favorită și așteptăm cu mare nerăbdare startul la Arad, unde sunt sigur că ne vom simți bine, așa cum o facem întotdeauna pe aderență scăzută. Avem speranțe mari, însă suntem conștienți că nu va fi o luptă ușoară și vrem să avem o abordare matură care să fie benefică atât nouă, cât și echipei. Mașina este pregătită și probele ne plac foarte mult, atât zonele tehnice, cât și cele de viteză.”a declarat Cristi Șugarla primul macadam cu modelul Sandero. 

În sezonul 2019, DTO Rally Team are alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants Romania.