DTO Rally Team pornește în Raliul Moldovei 2019 cu dorința victoriei

DTO Rally Team pornește în Raliul Moldovei 2019 cu dorința victoriei

Category : News

Cu opt etape programate în sezonul 2019 al Campionatului Național de Raliuri, caravana raliurilor se mută în acest weekend în Moldova, după cele două etape din județul Argeș și apoi Arad. Raliul Moldovei este prima dintre cele două competiții din această zonă a țării și are loc pe probele speciale de macadam din județul Bacău, cunoscute pentru diversitatea lor, pentru secțiunile rapide sau cele tehnice, dar și pentru duritatea traseului de concurs care în acest sezon va fi mult mai prietenos cu echipajele. 

Raliul Moldovei debutează astăzi cu startul festiv din Piața Tricolorului din Bacău, acolo unde fanii sunt așteptați în număr mare pentru a aplauda echipajele prezente, ca mai apoi vineri dimineață să aibă loc testele oficiale ale cursei. Competiția programează vineri trei probe speciale de macadam în zona Moinești, ca mai apoi bulevardele din Onești să fie gazda unei superspeciale care atrage toți curioșii din oraș. Sâmbătă vor avea loc câte trei treceri pe o succesiune de trei speciale care vor provoca echipajele și mașinile de concurs la maxim, cu secțiuni tehnice, rapide și cu capcane. 

DTO Rally Team pornește în a treia etapă de raliuri din 2019 după două locuri secunde în clasamentul echipelor și după o serie de rezultate individuale foarte bune. Toate cele cinci echipaje au reușit podiumuri la unul din raliurile desfășurate în acest sezon și își doresc să repete aceste performanțe la Raliul Moldovei. În plus, gruparea își propune ca la acest raliu să reușească prima victorie din acest sezon în clasamentul echipelor și să demonstreze viteza și competitivitatea de care sunt capabile echipajele și mașinile de concurs.  

La prima ediție a raliului, cea din 2011, Vali Porcișteanu și Dan Dobre au obținut punctele necesare pentru a-și adjudeca titlul național de campion absolut: ”Raliul Moldovei este o etapă în sufletul nostru, fiind locul unde am obținut titlul național absolut la prima ediție a acestei competiții”. La doar a doua etapă pe macadam cu Citroen-ul C3R5, Vali și Dan își propun să continue acomodarea cu mașina de concurs cu care pot fi mai rapizi și să obțină prima victorie a sezonului 2019. ”Cunoaștem probele speciale din jurul Bacăului: foarte rapide, de obicei cu mult noroi, dar în acest an într-o stare foarte bună. Porțiunile de viteză sunt periculoase pe alocuri, dar nu ne vor surprinde pentru ca le știm destul de bine. Ne plac și probele de la Moinești, unde am fost rapizi în fiecare an, iar la superspeciala de la Onești sperăm să avem minim la fel de mulți fani care să ne susțină ca în 2018. În concluzie, e un raliu scurt, unde avem în plan să mergem cât mai tare, să câștigăm și să aducem cât mai multe puncte pentru echipă” , a spus Vali înaintea startului festiv al Raliului Moldovei 2019. 

Cristi Dolofan și Mihai Sandu pornesc în Raliul Moldovei 2019 de pe locul al cincelea în clasamentul general provizoriu, având încredere în Peugeot-ul 208 R5 cu care concurează în acest sezon și în forțele proprii că pot realiza un nou rezultat bun pentru echipă. ”Am reușit să ne acomodăm cu modelul R5 în condiții dificile la Arad, acum suntem pregătiți să avem un ritm mai ridicat la Bacău, unde se anunță vreme bună. Vrem să progresăm, să aducem puncte importante și să obținem victoria în clasamentul echipelor” , a spus Cristi înaintea startului în Raliul Moldovei. 

Pentru Bogdan Năstase și Delia Năstase, aflați în prezent pe locul secund în cadrul clasei 11, participarea la Bacău vine după o victorie la Arad. Echipajul se simte excelent pe macadam și pornește în a treia cursă din acest sezon cu încredere și dorința unei noi victorii care să confirme viteza și competitivatea pe care cei doi o au în toate condițiile. Mitsubishi-ul Lancer EVO este pregătit pentru start iar Bogdan și Delia vor să atace de pe primii kilometri cronometrați, dar și să facă spectacol pentru fanii prezenți pe marginea specialelor de macadam sau la superspeciala din Onești. 

Cu două locuri secunde în cadrul clasei RC4 la Raliul Argeșului si cel al Aradului, Eugen Cărăgui și Robert Fus au un început foarte bun de sezon. Echipajul DTO Rally Team are un ritm constant pe probele speciale, cu progres de la o cursă la alta, iar etapa din Moldova va vedea aceeași abordare din partea celor doi. Eugen și Robert își propun o nouă clasare pe podiumul categoriei, să acumuleze experiență la bordul modelului francez și să își consolideze locul secund în clasamentul general provizoriu al clasei. 

În Cupa Dacia, Cristi Șugar și Vlad Colceriu iau startul în Raliul Moldovei cu dorința unei revanșe după ce la Arad au fost nevoiți să se retragă din cauza durității traseului de concurs. Modelul Sandero a fost revizuit și este pregătit de start, iar echipajul are încredere că va putea repeta victoria de la etapa de debut a sezonului, când cei doi juniori s-au impus în cadrul cupei monomarcă. 

În sezonul 2019, DTO Rally Team are alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants Romania.