Podiumuri și victorii pentru DTO Rally Team în Raliul Sibiului 2019

Podiumuri și victorii pentru DTO Rally Team în Raliul Sibiului 2019

Category : News

Campionatul Național de Raliuri a continuat în luna iulie cu a cincea etapă din 2019, desfășurată la scurt timp după competiția precedentă. Raliul Sibiului a avut loc pe probele speciale de asfalt din județul Sibiu și Alba, pe un total de 15 secțiuni cronometrate și aproximativ 125 de kilometri. Cu temperaturi foarte ridicate, cu două speciale anulate, dar și cu o mulțime de fani, competiția a fost una mai dificilă decât se așteptau concurenții. 

Cu probe speciale în zona Păltiniș, dar și cu trasee noi de concurs, Raliul Sibiului a fost o provocare pentru cele cinci echipaje DTO Rally Team, piloții și copiloții pornind cu entuziasm și dorința victoriei în cursa sibiană. Cu o evoluție constantă, cu timpi excelenți pe probele speciale, cu victorii în categorii pentru două echipaje, gruparea piteșteană a reușit locul secund în clasamentul dedicat echipelor și reduce astfel diferența față de lider. 

Valentin Porcișteanu și Dan Dobre devin, din nou, lideri în clasamentul Campionatului Național de Raliuri

Vali Porcișteanu și Dan Dobre au început Raliul Sibiului cu ezitări, ca pe finalul primei zile de concurs să revină la un ritm bun și să încheie primele trei probe speciale ale cursei pe locul secund, la aproape 24 de secunde de lider. În ziua secundă a competiției, cel mai rapid echipaj al DTO Rally Team a încercat să recupereze din diferența față de primul loc, dar, în ciuda timpilor buni de pe probele speciale, ritmul rapid avut la bordul Citroen-ului C3R5 nu a fost suficient pentru a scădea diferența față de lider. Pe finalul cursei, Porcișteanu și Dobre au forțat și au urcat, din nou, pe podium chiar pe superspeciala raliului, în aplauzele spectatorilor sibieni. 

La începutul cursei am fost scoși din ritm de ieșirea în decor a lui Simone și nu am reușit să avem un parcurs așa cum ne doream. Până ne-am “trezit”, Sebi a luat un avans considerabil, ca mai apoi să încercăm să recuperăm, dar era nevoie să riscăm prea mult pentru a micșora din secundele pierdute în prima zi. Sâmbătă, la prima trecere, nu m-am simțit confortabil pe zonele denivelate ale noilor probe din 2019. La bucla secundă, în urma modificărilor de setări din parcul de service, mașina s-a comportat excelent și ne-a oferit încrederea de care aveam nevoie, dar recuperarea de timp pe care ne-am propus-o în ziua secundă a fost ”încurcată” și de o alegere greșită de anvelope de dimineață. Din păcate, anularea Power Stage-ului ne-a tăiat orice șansă de a recupera cele 10 secunde față de locul secund.” a descris Vali Porcișteanucursa de la Sibiu. 

Echipajul care concurează cu un model Citroen C3R5 a ocupat la finalul cursei locul trei în clasamentul general, revenind astfel în fruntea Campionatului Național de Raliuri după cele cinci etape desfășurate în sezonul 2019. ”Trebuie să ne mulțumim cu locul trei, chiar dacă ne doream un rezultat mai bun la Raliul Sibiului. Cu punctele obținute aici devenim, din nou, lideri în clasamentul general provizoriu și suntem fericiți că am adus Citroen-ul C3R5 din nou în frunte. Urmează Raliul Iașului, o etapă de macadam unde mă simt mai bine decât pe asfalt, pentru care o să organizăm și o sesiune de teste pentru a ne face încălzirea. Sunt sigur că nu vom mai avea surprize și vom putea forța de la începutul cursei” a încheiat Porcișteanu

Reveniți cu entuziasm la bordul Peugeot-ului 208 R5 după cursa dezamăgitoare de la Harghita, Cristi Dolofan și Mihai Sandu au pornit excelent în Raliul Sibiului 2019, o cursă în care au arătat din nou ritmul rapid pe care-l pot avea pe probele speciale. Cu timpi în top-ul 10 al clasamentului general, Cristi și Mihai au obținut la finalul cursei locul 6, o clasare care aduce puncte valoroase pentru DTO Rally Team în clasamentul echipelor. ”Suntem mulțumiți de ritmul avut și de rezultatele pe care colegii de echipă le-au obținut. Peugeot-ul 208 s-a comportat excelent și acum ne gândim cu entuziasm la etapa de macadam de la Iași, din luna septembrie”a spus Cristi Dolofanla finalul Raliului Sibiului 2019. 

Pentru Bogdan și Delia Năstase, cursa sibiană a fost o formalitate, echipajul fiind singurul înscris în cadrul clasei 11 la a cincea etapă de raliuri din 2019. Echipajul a concurat fără presiune, a făcut spectacol pe probele speciale și a obținut puncte prețioase pentru DTO Rally Team. Mai mult, cei doi au ocupat locul 8 în clasamentul general OPEN, cel care ia în considerare toate echipajele înscrise în competiție, indifierent de categorie. 

După un excelent loc trei în cadrul clasei RC4 la Raliul Perla Harghitei, Eugen Cărăgui și Robert Fus au plecat hotărâți să repete rezultatul bun și pe probele speciale de asfalt de la Sibiu. Cu o evoluție constantă, în care au reușit să se afle constant în lupta pentru primele locuri, cei doi au încheiat Raliul Sibiului pe locul al treilea în clasamentul clasei RC4, unde se află pe podium după cele cinci etape desfășurate până în prezent în sezonul 2019. 

Pentru Cristi Șugar și Vlad Colceriu, victoria mult dorită a venit din nou, după ce echipajul a reușit aceeași performanță și la raliul de debut al sezonului. Etapa de la Sibiu a fost una perfectă pentru juniorii DTO Rally Team, care au controlat cursa de pe prima probă specială, reușind să se impună în clasamentul Cupei Dacia pe aproape toate specialele: ”La etapa de la Sibiu credem că am spart ghinionul ultimelor trei etape. Munca noastră, care a refuzat să dea roade în prima jumătate de campionat, ne dă în sfârșit satisfacțiile meritate. Plecăm acasă cu o victorie importantă, cu puncte care ne aduc din nou în lupta la vârf pentru titlul Cupei Dacia 2019 și sperăm să fim în continuare feriți de probleme tehnice și mai ales ieșiri în decor. Vrem să ne arătăm ritmul la etapele următoare, atât pe macadam, cât și pe asfalt!” a spus Cristi Șugarla finalul Raliului Sibiului 2019.  

În sezonul 2019, DTO Rally Team are alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants Romania.