Cursă dificilă pentru DTO Rally Team pe meleaguri clujene

Cursă dificilă pentru DTO Rally Team pe meleaguri clujene

Category : News

Cea mai lungă cursă a sezonului 2019 de raliuri, Transilvania Rally, a programat între 26 și 28 septembrie zece probe speciale rapide de asfalt în județul Cluj, cu un număr mare de echipaje la start și cu o luptă strânsă pentru podiumuri. Competiția a făcut parte din calendarul Tour European Rally, campionat în care au luat startul și echipaje din străinătate, pe lângă cele din Campionatul Național de Raliuri. 

Cu un start festiv organizat joi seară pe platoul dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă din oraș, Transilvania Rally a debutat cu o sesiune de teste la Florești, ca mai apoi să fie programate 4 probe speciale în prima zi de concurs. Din păcate, din cauza lipsei comunicațiilor între arbitri, prima probă a fost anulată, echipajele parcurgând doar 32 de kilometri vineri. Pe speciala ”Florești”, atât pe timp de zi, cât și vineri noapte, la lumina farurilor, fanii s-au aflat în număr mare pentru a urmări spectacolul automobilistic, ca mai apoi la superspeciala de lângă Cluj Arena aplauzele să curgă pentru toate echipajele. 

La bordul Citroen-ului C3 R5, Vali Porcișteanu și Dan Dobre au început Transilvania Rally cu un ritm ezitant, sub așteptările echipajului: ”Vineri nu ne-am regăsit deloc, fiind prea precauți. Am început cursa cu proba ”Beliș”, una care nu îmi place în mod special și pe care am pierdut timp” a spus Vali la finalul primei zile de concurs. Cu timpi aproape de podiumul clasamentului general, Vali și Dan încheie primele trei speciale ale raliului pe locul patru, dar pornesc în ziua secundă cu o abordare mai hotărâtă. 

Cu un ritm mai bun, echipajul DTO Rally Team reușește timpi competitivi pe specialele din ziua secundă, dar nu poate recupera timpul pierdut vineri și încheie Transilvania Rally pe locul patru în clasamentul general. ”A fost o cursă mai dificilă decât mă așteptam. Parcă anul acesta a fost cel mai dificil raliu de la Cluj din cauza probelor lungi, cu formatul de 30 de kilometri pentru ”Dângău”, o probă cum nu cred că mai există în România: complexă, selectivă, rapidă și dificilă. Ritmul pe care l-am avut pe finalul cursei a început să se apropie de ceea ce ne doream cu adevărat. Cireașa de pe tort a fost superspeciala de la Cluj Arena, unde ne-am bucurat de susținerea unui public numeros și primitor, ca de fiecare dată la Cluj” a completat Vali Porcișteanu impresiile despre a doua zi de concurs. 

Lupta pentru titlu va continua la ultimul raliu al sezonului, Tess Rally Brașov, care se desfășoară în perioada 18-19 octombrie pe 109 kilometri cronometrați de macadam. ”După Transilvania Rally ne gândim la Brașov, unde se anunță un final de sezon incendiar. Vom afla abia la ultimul raliu cine va fi campion, iar eu sper ca publicul să fie cu sufletul la gură până pe ultima probă specială a raliului, urmărind lupta pentru titlu” a încheiat Vali

Cristi Dolofan și Mihai Sandu au pornit în penultima cursă a sezonului 2019 cu dorința unei evoluții rapide pe probele speciale tehnice de la Cluj. După un debut bun, echipajul se afla pe locul 10 în clasamentul general, când un incident nefericit de ciudat a pus capăt cursei. Pe etapa de legătură dintre două probe speciale de vineri, în timpul unei depășiri efectuate legal, un concurent străin a acroșat Peugeot-ul 208 R5 pilotat de Cristi și Mihai, cei doi lovind un copac și fiind astfel nevoiți să abandoneze, cu daune semnificative la mașina de curse. ”Am avut parte de cel mai stupid abandon din carieră. Din fericire, eu și Mihai n-am pățit nimic, dar mașina de concurs a fost afectată serios. Echipa tehnică va face tot posibilul ca Peugeot-ul 208 R5 să fie reparat în timp util și sper să ne aflăm la startul Raliului Brașovului pentru o ultimă cursă a sezonului” a declarat Cristi

Pentru Bogdan și Delia Năstase, Transilvania Rally a început perfect, cu două victorii de probă specială vineri, cei doi fiind la conducerea clasei 11 cu un avans confortabil de aproximativ 25 de secunde la finalul zilei. A doua zi de concurs a debutat cu un nou timp bun pentru echipajul DTO Rally Team, ca mai apoi prima trecere pe ”Dângău”, regina raliului, să aducă un incident nedorit. Bogdan și Delia ies ușor în decor și nu reușesc să revină pe drum, pierd minute prețioase și sunt nevoiți, din păcate, să abandoneze din postura de lideri ai clasei 11. 

Pornit în cursa din județul Cluj după răsturnarea de la Iași, echipajul format din Eugen Cărăgui și Robert Fus a început competiția cu un ritm ezitant, mai lent decât și-ar dori cei doi. Cu progres de-a lungul specialelor din prima zi, Eugen și Robert se aflau pe locul al treilea în cadrul clasei RC4, când o ieșire în decor pe cea mai lungă și dificilă probă a raliului a însemnat peste 11 minute pierdute. Reveniți pe traseul de concurs, Cărăgui și Fus au ajuns în service, unde echipa tehnică a readus Peugeot-ul 208 R2 în stare perfectă de funcționare pentru o nouă buclă. Cu o nouă serie de timpi buni pe finalul Transilvania Rally, Eugen și Robert au încheiat spectaculos superspeciala de la Cluj Arena, în aplauzele fanilor, cu o nouă răsturnare, dar și cu un loc trei în cadrul clasei. 

Cu un start bun, Cristi Șugar și Vlad Colceriu au început Transilvania Rally cu o lupta frumoasă pentru victoria în Cupa Dacia. Cu două victorii de probă vineri, juniorii DTO Rally Team se aflau la finalul primei zile de concurs pe locul secund, la doar 3 secunde de lider. Sâmbătă, cu viteză pe probe, dar și profitând de problemele adversarilor, Cristi și Vlad s-au instalat în poziția de lideri ai cupei monomarcă și au gestionat perfect avansul, reușind să se impună în poate cea mai dificilă cursă a sezonului. ”Ediția de anul acesta a Transilvania Rally a fost una cu mari emoții pentru noi. Cu un început mai puțin promițător după o penalizare de un minut primită într-un punct de control orar, plecam într-o cursă de recuperare, reușind după ”Dângău” să urcăm pe locul doi și să recuperăm secunde importante față de lider. Cu un ritm bun, profităm de problemele avute de Dragoș Popa și urcăm pe prima poziție, acolo unde ne menținem până la finalul cursei, cu un ritm prudent. Astfel, devenim din nou liderii Cupei Dacia și plecăm spre Brașov cu șanse mari la titlu!” a spus Cristi, juniorul DTO Rally Team care aleargă pe un model Sandero.  

În sezonul 2019, DTO Rally Team are alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants Romania.