Echipajele DTO Rally Team au fost premiate la Gala Campionilor 2019

Echipajele DTO Rally Team au fost premiate la Gala Campionilor 2019

Category : News

Sezonul 2019 al Campionatului Național de Raliuri s-a desfășurat pe durata a opt raliuri care au însemnat provocări multiple, atât pe asfalt, cât și pe macadam, pentru echipaje. Cu competiții diversificate, care au pus la încercare strategia piloților și copiloților, rezistența fizică a echipajelor și a mașinilor de concurs, curajul și viteza, anul competițional a fost unul dintre cele mai disputate din ultimul deceniu, cu multiple schimbări de podium și rezultate surpriză. 

  • DTO Rally Team a încheiat sezonul pe locul secund în clasamentul echipelor
  • Valentin Porcișteanu și Dan Dobre sunt vicecampioni naționali în clasamentul general
  • Bogdan Năstase și Delia Năstase sunt campioni ai clasei 11
  • Cristi Șugar și Vlad Colceriu sunt campionii Cupei Dacia în 2019
  • Eugen Cărăgui și Robert Fus au încheiat sezonul pe locul trei în clasamentul clasei RC4
  • Cristi Dolofan și Mihai Sandu ocupă locul șase în clasamentul clasei RC2 la finalul anului competițional

DTO Rally Team s-a aliniat la startul celor opt curse din 2019 cu cinci echipaje care aveau ca obiectiv titluri și victorii pe probele speciale din acest sezon. Liderul grupării, echipajul format din Valentin Porcișteanu și Dan Dobre, a reprezentat echipa în lupta pentru titlul național de campion absolut, acolo unde cei doi piteșteni au concurat cu un Citroen C3R5 de ultimă generație. Cristi Dolofan și Mihai Sandu au făcut trecerea pe un model de top, un Peugeot 208 R5, cu care au concurat în cadrul clasei RC2 și au adus puncte importante în clasamentul echipelor, în timp ce Eugen Cărăgui și Robert Fus, la bordul unui Peugeot 208 R2, au reprezentat cu succes echipa în cadrul clasei RC4. Bogdan și Delia Năstase s-au duelat pentru titlul clasei 11 la comenzile unui Mitsubishi Lancer EVO, în timp ce juniorii Cristi Șugar și Vlad Colceriu au reprezentat DTO Rally Team în cadrul Cupei Dacia în 2019. 

Ca în fiecare final de an, Federația Română de Automobilism Sportiv a încheiat cu fast sezonul competițional cu Gala Campionilor, evenimentul festiv la care sportivii și echipele primesc meritul efortului depus de-a lungul anului. La fel ca în 2018, evenimentul s-a desfășurat la Timișoara, unde întreaga echipă DTO Rally Team a fost prezentă pentru premierea locului secund obținut în clasamentul echipelor din Campionatul Național de Raliuri 2019. Implicați în lupta pentru victorie la fiecare cursă din sezon, gruparea a reușit un succes la Raliul Moldovei, în timp ce la celelalte curse a acumulat numeroase puncte valoroase. 

Pe parcursul sezonului, Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au reușit două victorii în clasamentul general, ocupând podiumul în alte trei curse, demonstrând constanță și arătând un ritm ridicat pe probele speciale. Cu lupta finală pentru titlu desfășurată pe probele speciale ale ultimei curse din sezon, ghinionul a două pene de cauciuc au însemnat că Vali și Dan se mulțumesc cu titlul de vicecampion în 2019. ”Este al doilea nostru sezon pe un model R5, unul în care simt că am progresat. Deși am crezut că trecerea de la o mașină R5 la alta va fi mai ușoară, nu a fost atât de simplu. Citroen-ul C3R5 e o mașina extrem de performantă, competitivă și de top din punct de vedere tehnologic. Deoarece din punctul de vedere al acomodării pilotului nu este atât de ”prietenoasă”, am avut nevoie de o perioadă de învățare a mașinii de concurs în acest an. Am pornit cu gândul să ne luptăm pentru titlu, deși știam că ne va fi greu. Am reușit să câștigăm două raliuri și să împingem duelul până la ultima etapă a sezonului. Sunt mulțumit de evoluția noastră, consider că am fost rapizi, constanți, deși mai avem aspecte pe care să le îmbunătățim. Trăgând linie, am avut parte de momente pozitive, cât și negative, dar sezonul 2019 a fost unul bun și plăcut, în care mă bucur că am luptat alături de DTO Rally Team în multiple clasamente.” a spus la finalul sezonului Valentin Porcișteanu.   

Cu un sezon în care a progresat de la o cursă la alta, reușind să crească viteza constant pe probele speciale la debutul pe un model R5, echipajul format din Cristi Dolofan și Mihai Sandu a încheiat anul competițional pe locul opt în clasamentul general și pe șase în cadrul clasei RC2, cea dedicata mașinlor de top din România. Cu una din cele mai spectaculoase mașini din campionat, un Peugeot 208 R5, cei doi au atras deseori aplauzele fanilor pentru derapajele controlate de pe probele speciale. 

Într-o lupta strânsă pentru victoria în cadrul clasei RC4 la fiecare raliu din acest sezon, Eugen Cărăgui și Robert Fus au arătat un progres excelent în primul lor an cu un model R2. La bordul unui Peugeot 208, cei doi au obținut multiple podiumuri în clasamentul clasei de-a lungul sezonului, terminând la finalul celor opt curse pe locul al treilea în clasa RC4. Pe lângă prezențele din România, echipajul DTO Rally Team a fost premiat la Gala Campionilor și pentru reprezentarea țării noastre la raliuri internaționale, acolo unde Eugen și Robert s-au luptat de la egal la egal cu echipaje din Europa. 

În cadrul clasei 11, Bogdan și Delia Năstase au avut parte de un sezon excelent la bordul Mitsubishi-ului Lancer EVO, reușind cinci victorii de etapă din cele opt ale sezonului. Cu un parcurs rapid, cu clasări în vârful clasamentului general și cu timpi excelenți la majoritatea curselor, cei doi au încheiat anul 2019 în fruntea clasamentului clasei 11, devenind campioni ai categoriei cu două etape înaintea finalului sezonului. 

La primul sezon în Campionatul Național de Raliuri, la bordul unui model Dacia Sandero, Cristi Șugar și Vlad Colceriu au arătat de la prima etapă din 2019 ca sunt unul dintre cele mai rapide echipaje tinere din România. Cu patru victorii în Cupa Dacia în acest sezon, juniorii DTO Rally Team au devenit campioni ai cupei monomarcă la Tess Rally Brașov, ultima etapă din 2019, după o luptă de zile mari pentru titlu. 

În sezonul 2019, DTO Rally Team a avut alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants Romania.