Pentru fun, dar și pentru ei, îndrăgostiții de motorsport

Pentru fun, dar și pentru ei, îndrăgostiții de motorsport

Category : News

Nu-i chiar ca-n Dumas, ”după 20 de ani”, căci, cu exactitate, două decenii de la debutul consemnat în Raliul Argeșului se vor împlini anul viitor. Atunci când se vor aniversa și 10 ani de la un alt moment de referință al carierei sale,  un premiu special și unic pentru piloții din România, “Colin McRae Flat Out Trophy”, cu ocazia etapei de ERC din 2013 de la Raliul Sibiului

 Sunt însă 20 de ani pe care protagonistul acestor rânduri i-a pus, precum mărgelele pe ață, în palmaresul său de pilot licențiat. Și, da, aveți dreptate, protagonistul acestor rânduri este Vali Porcișteanu. Câștigător al titlului național absolut și de patru ori vicecampion la raliuri, dar și, pe de altă parte, un campion pentru public. Pentru că fanii – sau, mai exact, dorința de a le oferi acestora spectacol – au reprezentat mereu un resort suplimentar pentru prestațiile împinse la limită pe probele speciale.

 Din toamna lui 2020, atunci când a evoluat în Raliul Iașului, Vali Porcișteanu nu a lipsit din motorsportul românesc. I-a îndrumat, din parcul de service, la raliuri, dar și la alte competiții naționale, pe cei care, începând cu 2013, au făcut primii pași în cariera sportivă la școala Vali Porcișteanu Racing. Un demers care a căpătat și mai multă substanță prin campania Pilot de Curse by Vali Porcișteanu Racing, ajunsă, acum, la a doua ediție. Lipsea însă ceva. Prezența sa, alături de Dan Dobre, partenerul său tradițional, pe probele speciale

Ei bine, lucrurile s-au schimbat în weekendul trecut. Mașina, Mitsubishi Lancer Evo 9, refăcută complet după incidentul de cursă de la Iași 2020 (răsturnare), parcursese deja kilometri în regim de cursă la Mangalia, la prima etapă a Campionatului Național Super Rally. Iar Vali și Dan și-au spus că este timpul să se reîntâlnească și cu fanii raliurilor la Raliul Argeșului, competiția care a avut drept punct central, conform tradiției, Transfăgărășanul, cel mai frumos drum din lume. ”Ne era dor de ei, de spectatori, de atmosfera de concurs. Și am zis, de ce nu? Să luăm startul pentru fun, și pentru ei, îndrăgostiții de motorsport. Fără presiune, obiective, riscuri. Pentru spectacol”, spune Vali.

A fost mai mult de atât, dacă vorbim din punct de vedere sportiv. Ritmul bun, semn că reacomodarea a decurs perfect, victoria la RC2N și locul 6 în clasamentul absolut sunt repere clare ale acestui lucru. Însă, mai important a fost, atât pentru Vali Porcișteanu și Dan Dobre, cât și pentru iubitorii de motorsport, încă o porție de spectacol.