Proiectul PILOT DE CURSE, by Vali Porcișteanu Racing, și-a desemnat câștigătorul sezonului trei.

Proiectul PILOT DE CURSE, by Vali Porcișteanu Racing, și-a desemnat câștigătorul sezonului trei.

Category : News

Sâmbătă 1 Aprilie, pe circuitul de macadam de la Sibiu a avut loc concursul de selecție a talentelor native de pilotaj, organizat de Campionul National de Raliuri Vali Porcișteanu. Câștigătorul a fost un puști de doar 16 ani, Rareș Damian din Brașov. El va beneficia de susținerea lui Vali Porcișteanu prin VPRacing Team pentru un sezon complet în Campionatul Național de Slalom Paralel, organizat pe circuitele speciale de macadam.

Ajuns la a treia ediție, proiectul Pilot de Curse inițiat de Vali Porcișteanu in 2021, are ca scop descoperirea de noi talente în arta pilotajului și susținerea lor pentru a debuta în sportul cu motor din România. La această ediție, 65 de participanți s-au “întrecut” în mașinile de concurs în încercarea de a-l convinge pe Vali Porcișteanu că au talentul necesar pentru a primi susținerea debutului gratuit în sportul cu motor. Vremea parțial ploioasă din a doua parte a zilei nu a ținut în totalitate cu participanții , însă atmosfera din timpul concursului a fost „încinsă” de dorința tuturor de a câștiga premiul cel mare.

Mă bucur că proiectul meu a început să fie tot mai cunoscut de pasionații sportului cu motor și că din ce în ce mai mulți încearcă să își împlinească visul apelând la șansa pe care proiectul Pilot de Curse o oferă. Deși la final există din păcate un singur câștigător, eu cred că fiecare participant a plecat acasă cu „trofeul” unei experiențe de neuitat și îi felicit pe toți pentru curajul de a-și urma visul. Vreau să cred că și anul acesta am descoperit un talent care va confirma în viitor, la cei 16 ani ai săi, Rareș are tot viitorul în față. Rolul meu este să îi dau un start bun. – a declarat Vali Porcișteanu.

În afară de marele premiu, au fost acordate și două cursuri de tehnici de conducere sportivă pentru locurile 2 și 3, iar ocupanții locurilor 4 și 5 au primit o experiență de raliu pe scaunul din dreapta alături de Vali Porcisteanu. Premiile speciale pentru însoțitorii concurenților și pachetele de merchandising primite de fiecare concurent au făcut ca la finalul zilei toți cei înscriși să plece de la Sibiu cu o amintire de neuitat. 

Proiectul Pilot de Curse 2023 s-a desfășurat în parteneriat cu Federația Română de Automobilism Sportiv, Bucur Rally & Tuning și Hot Lap Competition, fiind comentată la fața locului de Ștef Raița. 

Pentru Pilot de Curse sezonul 4 s-au deschis deja pre-înscrierile pe website-ul proiectului www.pilotdecurse.ro