Despre noi

2003, atunci a început totul!

Momentul zero în care a luat naștere echipajul Vali Porcișteanu/Dan Dobre.

Au urmat ani de muncă, implicare și determinare, ani care au făcut din cei doi sportivi un echipaj sudat care-și dorea să ajungă în vârful ierarhiei generale a campionatului național de raliuri.

Pas cu pas, Vali și Dan au urcat treptele firești ale carierei lor, obținând rezultate notabile în cadrul claselor în care au concurat. Apogeul a fost în 2011 când cei doi au câștigat titlul de campion național absolut, îndeplinindu-și practic visul, după 8 ani de automobilism. Talentul și dedicarea totală a tuturor activităților către această ramură sportivă, i-au făcut pe cei doi membri ai “echipajului 25” să-și treacă în palmares și patru titluri de vicecampioni naționali (2010, 2012, 2018 și 2019). Pe lânga asta, un premiu special și unic pentru piloții din România, “Colin McRae Flat Out Trophy” a fost câștigat de Vali cu ocazia etapei de ERC din 2013 de la Raliul Sibiului. Din 2022, aceștia se bucură și de o nouă titulatură, de Maestru al Sportului.

Evident că după aceste confirmări ale performanței a sosit și clipa în care Vali a îndeplinit condițiile și cerințele necesare impuse de regulament pentru a deveni instructor de pilotaj sportiv recunoscut de forurile automobilistice de specialitate (FRAS, ACR-FIA). Această școală și-a deschis porțile la începutul lui 2013, după zece ani de la debutul lui Vali în lumea curselor auto din România. Până în acest moment un număr impresionant de absolvenți se pot deja mândri cu tehnicile de pilotaj asimilate prin participarea la cursurile de pilotaj sustinute exclusiv de Vali Porcișteanu. Mulți sportivi activează în diferite campionate și reprezintă cu succes cele două cluburi sportive – Vallino Rally Team și Rally Djv.

Pe lângă latura de motorsport evident că Vali s-a implicat și în programe de responsabilizare rutieră, având parteneriate în acest sens cu Poliția Română și de asemenea oferă doritorilor posibilitatea de a deprinde tehnici de conducere a automobilelor, prin cursurile de conducere defensivă pe care le susține. Conducerea preventivă și defensivă este din ce în ce mai căutată și apreciată de către companiile care doresc să își eficientizeze activitatea printr-o utilizare corespunzătoare a flotei auto pe care o dețin, dar și de către șoferii angrenați în activități de conducere a unui automobil “personal”.

Alături de Vali, trainerul principal, se află o echipă de instructori, calificați în domeniu. Devizul școlii fiind “învață cu un campion în dreapta ta”  asta și pentru că Vali Porcișteanu este prezent la toate cursurile desfășurate, atât la modulul teoretic, cât și în mașină alături de cursanți la atelierele practice.